Your browser does not support JavaScript!

BeeGene

BeeGene Logo

Innovation meets honey bee

KULeuven Logo

Buckfast Queens biedt sinds 2017 Varroa resistente Buckfast koninginnnen aan. De Varroa resistentie in onze volken zijn het resultaat van twee belangrijke strategiën. Ten eerste maken we gebruikt van gevalideerde veldtesten (Bio-assays) voor meting van eigenschappen van Varroa resistentie. Een tweede strategie omvat het selectiewerk met gebruik van kunstmatige inseminatie op basis van de resultaten van de veldproeven. Sinds 2018 werken wij aan een derde strategie om de Varroa-weerstand te verhogen en een garantie te kunnen bieden voor de expressie van Varroa-resistentie in onze kolonies. In samenwerking met het laboratorium Developmental and Behavioral Genetics, onder leiding van professor Patrick Callaerts aan universiteit KULeuven, hebben wij onze geselecteerde Varroa resistente honingbijen onderworpen aan een reeks genetische testen. Deze testen hebben ons toegelaten de genetische mechanismen achter de Varroa resistente eigenschappen in onze lijnen te ontrafelen.

De combinatie van het veldwerk, genetische analyses en selectie zullen in de nabije toekomst aanleiding geven tot de oprichting van ons nieuwe project, genaamd "BeeGene".

Wat is BeeGene?

BeeGene is een samenwerking tussen imkers en onderzoekers aan KULeuven. Ons doel is wetenschappelijk gevalideerde genetische informatie en gestandaardiseerde biologische assays te gebruiken voor de selectie van honing bijen met specifieke gewenste eigenschappen. BeeGene zal kwaliteitsvolle honingbij koninginnen en volken aanbieden die op basis van genetische analyse een garantie op Varroa resistentie hebben

Wat zal BeeGene u bieden?

  • Uw vertrouwde Buckfast honingbij volken en koninginnen afkomstig van raszuivere VR lijnen in binnen en buitenland
  • Nieuwe VR lijnen in andere honingbij rassen zoals Carnica
  • Honingbij koninginnen en volken die getest zijn op de expressie van genen gecorreleerd met Varroa resistentie
  • Een genetisch paspoort met garantie op VR
Bouwstenen

Praktisch

BeeGene zal in 2020 van start gaan, bijgevolg zal ook onze website buckfastqueens.be geleidelijk aan omgevormd worden naar ons nieuw concept. Voor de bestellingen die reeds geplaatst werden bij Buckfastqueens blijven de algemene voorwaarden van kracht zoals deze vermeld op de Buckfastqueens.be website. De website van Buckfastqueens zal nog geruime tijd beschikbaar zijn en na de oprichting van BeeGene doorverwijzen naar de nieuwe BeeGene website.

Wij hopen u in de nabije toekomst van dienst te zijn met ons aanbod aan honingbij volken en koninginnen.