Your browser does not support JavaScript!
Buckfast
Buckfast bijen zijn een varieteit bijen die zijn oorsprong vindt in de Buckfast abdij in Engeland, meer dan 100 jaar geleden.
Ze komen voort uit een intensieve kweek en veelvuldige kruisingen met lijnen van over de gehele wereld, wat resulteerde in een geharde, ziekte-resistente, zachtaardige bij die bovendien een goede honingopbrengst kan produceren.
Varroa Resistentie
Onze koninginnen en bijenvolken onderscheiden zich door het feit dat ze door een specifieke selectieprocedure afkomstig zijn van lijnen die reeds minstens 2 jaar overleven zonder anti-parasitaire behandeling.
De varroadruk in deze kasten is bovendien erg laag, wat maakt dat deze volken sterk uit de winter komen en een succesvolle start van het lenteseizoen tegemoetgaan.

VR F1 koningin voorgeselecteerd

Deze koningin heeft raszuivere (door kunstmatige inseminatie) ouders, die geselecteerd werden op VR en tal van andere goede eigenschappen zoals volksterkte, raatzit en zachtaardigheid.
De F1 koningin onderging natuurlijke bevruchting op de stand. Deze stand bestaat voornamelijk uit VR-volken. Deze koningin is zowel geschikt voor volkproductie als voor nateelt.

VR 2x overwinterde koningin

Deze koningin is identiek aan VR F1 koningin en onderging ook natuurlijke bevruchting op de stand. De koningin en het bijenvolk werden echter na bevruchting minstens twee jaar getest op varroa druk en kwaliteit.
Ze zijn zeer geschikt voor nateelt; om darrenvolken op te starten die toelaten varroa resistentie op te bouwen in een bepaald gebied.

Bijenvolk

Het aangeboden bijenvolk is afkomstig van een VR F1 koningin die bevrucht werd op de stand.

Parasitologie
Naast varroa infecties kampen veel imkers met nog andere infectieziekten in hun bijenvolken. De aangekochte bijen op deze website, zijn afkomstig van volken en standen die gecontroleerd werden op de aanwezigheid op infecties van: Varroa mijt, Acarine (tracheeen) mijt, Nosema, kleine kast kever, wasmot, bacteriele infectie vuilbroed, schimmelinfectie: kalkbroed, en vervormd vleugel virus. Deze controle gebeurt door inspectie van de bijenkasten, dissectie van de bijen. Volken die symptomen vertonen van infectie worden niet langer opgenomen in het selectiewerk.